Intro

Sønnen og jeg havde snakket i MEGET langt tid om at få Wings Of Glory på bordet. Indledningsvis skal jeg lige tilføje at jeg er til Wargames med et stort W...og gerne solo, hvor min søn er mere til RPG fx i form af D&D, Destinies og lignende.

Ikke desto mindre havde han (min søn), vist nogen interesse for Wings of glory, formentligt fordi de alene i deres indpakning udstråler enhver mands drengedrøm om legetøj, men også fordi han rent faktisk er historisk interesseret.

Da jeg så en dag kunne mærke at han var restløs, tænkte jeg at det var nu jeg skulle slå til.

Jeg satte spillet Wings Of Glory WWI op.....klar til start, også var vi i gang.


Selv om jeg havde lidt erfaring med spillet gennem nogle solo spil, så skulle man jo lige ind i nogle af reglerne alligevel. Men til Wings Of Glorys forsvar, så må jeg sige at det var super nemt at gå til.

Vælg dit/dine fly med tilhørende manøvre kort, planlæg dine 3 næste manøvre for hvert fly, er du inden for den medfølgende afstands stoks rækkevide og udsyn...skyd.

Svære er det ikke, men virkeligt underholdene.

Hvis man er 2 spiller, så kan det sagtens spilles med 1 fly hver, men vi følte begge at det gav lidt mere at have en wingman mere med, også fordi at hvis den ene af ens piloter kom i vanskeligheder på grund af jamed maskingevær, motor skade eller personskade, så havde man en mulighed for at distrahere fjenden med det andet fly.


Og ja, skader på flyene er en big deal ved dette spil, som gør det fuldstændigt uforudseeligt, men på den gode måde.

For eksempel, hvis du har skadet dit haleror, så kan du ikke bruge dine ligeud kort som manøvre, eller er dit maskingevær gået i baglås, så kan du først begynde at skyde igen efter du har haft fjenden på kornet et par gange.

Outro

Wings Of Glory er et let tilgængeligt spil, hvor du også har mulighed for at Bombe skyttegrave, bunkers osv. , dog med chancen for at møde modstand i form af antiluftskyts i flere former.

Spillet kan også spilles co-operativt mod en fælles fjende, eller solo med lidt hjælp fra BBG (Board Game geek), hvor der masser af download filer der kan hjælpe.

De forskellige Starter kit kan sagtens spilles uden et Maps (landkort) og Accessories pack, men sidst nævnte gør det lidt mere interessant.

Wings of Glory: WW1 Rules and Accessories Pack, kan lige fuldende oplevelsen med ekstra mål, counters med mere.


Selv om jeg er til heavy wargames, så er det nogen gange rart med et lettere spil, som i øvrigt kan genspilles uendeligt.

TILBAGE TIL: Flemmings Blog